Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا مسعود پلمه در نشست خبری انجمن کشتیرانی وابسته با بیان اینکه در سال 60 سندیکای کشتیرانی به انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته تبدیل شد گفت: از ابتدای دهه 70 موفق به اخذ مجوزهای لازم از وزارت کشور برای ادامه فعالیت انجمن کشتیرانی شدیم.

وی با بیان اینکه هفته آینده سالگرد تاسیس انجمن کشتیرانی است گفت: معتقدیم انجمن نباید تنها فعالیت اقتصادی داشته باشد به همین دلیل گستره فعالیت های انجمن کشتیرانی را به موضوعات رفع مشکلات حقوقی فعالان این صنعت ،  آموزش، رفع مشکلات موجود در کسب و کارهای دریا و بندر محور و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. افزایش دادیم.

وی با بیان اینکه بندر و دریا سرمنشا تحول و توسعه اقتصادی در کشورها تلقی می شود گفت: 95 درصد تجارت ایران متکی بر دریا است و کشور ما از آنجایی که اقتصاد وارداتی دارد بیش از 95 درصد واردات و صادرات را از طریق دریا انجام می دهد .

دبیر کل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته با بیان اینکه در حال حاضر 270 شرکت عضو انجمن هستند گفت: 95 درصد فعالیت های بندری کشور توسط شرکت های عضو انجمن کشتیرانی انجام می شود.

وی با اشاره به اثرگذاری تحریم ها بر روی کسب و کار دریا و بندر محور اظهار داشت: اولین نقطه برخورد تحریم با اقتصاد ایران دربحث دریا بود و تمام شرکتهایی که به نوعی با امریکا در ارتباط بودند ایران را ترک کردند .

وی با تاکید بر اینکه از زمان خروج آمریکا از برجام تا به امروز بیست شرکت حمل ونقل دریایی بنادر ایران را ترک کردند گفت:لیستی که در دوره تحریم های قبلی علیه صنعت دریایی کشور وجود داشته مجددا احیا شده است و نام اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه بندری و دریایی در این لیست دیده می شود .

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا بنادر کشورهای خارجی هم پهلو گیری ناوگان دریایی ایرانی را محدود و یا ممنوع کرده اند گفت: تعداد قابل توجهی از بنادر خارجی ورود کشتی های ایرانی را ممنوع کردند و محدودیت هایی را ایجاد کردند که برخی از این بنادر جزو بنادر کشورهای دوست و برادر ایران هستند.

وی ادامه داد: هرچند برخوردها متفاوت از دوره تحریم های گذشته است اما در بسیاری از کشورها با موانعی روبرو هستیم البته سیگنال های مثبتی در مذاکرات با کشورهای اتحادیه اروپا صورت گرفته است اما به هر حال بنادری که متعلق به بخش خصوصی هستند می توانند علیرغم نظر دولت هایشان تحریم را بر روی ناوگان دریایی ایرانی اعمال کنند.

پلمه همچنین درباره بحث بیمه شرکت های کشتیرانی گفت:شرکتهایی خدماتی بیمه ای کشتیرانی که خدمات ارایه می دهند محدود هستند اما خدمات گسترده ای را ارایه می  دهند پس از خروج آمریکا از برجام هم خدمات این شرکت های بیمه ای در ایران قطع شده است و بیمه این شرکت ها برای کشورهای خارجی تا آب های ایران است و زمانی که کشتی های خارجی وارد آب های ایران شوند بیمه این  شرکت ها هم قطع می شوند همچنین کشتی های ایرانی مشمول بیمه این شرکت ها نمی شوند بنابراین مشکلاتی را به وجود آورده است .

دبیر کل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته افزود: پیش از تفاهمنامه برجام دو شرکت بیمه ای قشم و کیش فعال بودند که پس از برجام فعالیت های آنها متوقف شد اما دوباره پس از وقوع این شرایط دو شرکت بیمه ای قشم و کیش برای ارایه خدمات بیمه ای به کشتی های ایرانی و خارجی مجددا فعال شده اند.

وی با اشاره به اثرگذاری تحریم ها در صنعت دریایی ایران گفت: همانطور که آقای جهانگیری هم اعلام کردند بسیاری از شرکت های خارجی در صنعت دریایی و بندری پس از خروج آمریکا از برجام ایران را ترک کردند و همین که 20 لاینرخارجی دیگر به ایران خدمات نمی دهند وارد آبهای ایران نمی شوند به معنای آسیب پذیری اقتصاد کشورمان در شرایط جدید تحریم ها است.

وی همچنین با اشاره به ریزش اشتغال و نیروی کار در شرکت های دریایی و بندری اظهار داشت: تقریبا 40 درصد نیروهای فعال در این بخش تعدیل شده اند و در ترمینال های بندری با توجه به کاهش میزان صادرات  و واردات سه شیفت کاری به یک شفیت کاری کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: سال گذشته در همین ایام ارز را با نرخ تسهیل 3200 می توانستیم تهیه کنیم اما امروز با احتساب نرخ نیمایی باید برای هر یک دلار 8 هزار تومان بپردازیم بنابراین این طبیعی است که با افزایش هزینه ها مواجه هستیم و دولت باید هرچه سریعتر نسبت به کاهش قیمت تمام شده در این صنعت که 95 درصد تجارت ایران را انجام می دهد اقدام کنند .

وی افزود: معتقدم آقای جهانگیری همواره از اهمیت تقویت بخش خصوصی حرف می زند باید لایحه تقویت بخش خصوصی درباره تحریم ها را با دو فوریت به مجلس ارایه دهد تا بخش خصوصی از حمایت دولت اطمینان پیدا کند.

همچنین امید ملک رییس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته در ادامه این نشست با اشاره به شرایط کسب و کارهای موجود در  بخش دریا و بندر اظهار داشت: در شرایطی که با کاهش قابل توجه واردات مواجه هستیم و شرایط کسب و کار در تمام کشور با بحران مواجه شده طبیعی است که صنایع دریایی و بندری را هم تحت  تاثیر قرار دهد چرا که تجارت و حمل نقل مرتبط با یکدیگر هستند .

وی افزود: از آنجایی که تقریبا 30 درصد حجم مبادلات بازرگانی کاهش پیدا کرده است راندمان شرکت های دریایی و بندری هم به همین میزان پایین آمده است و برخی از شرکت ها در این حوزه مجبور به تعدیل نیرو شده است.

ملک همچنین در باره دادگاه سانحه کشتی سانچی هنوز دادگاه رای نهایی را اعلام نکرده است و شرکت های بیمه ای هر دو کشتی در حال بررسی موضوع هستند معتقدم دربخش بازرگانی تجاری و تصدی گری احتیاج به فعالان بخش خصوصی است تا این موضوعات از طریق انجمن ها و ذینفعان دنبال شود .

ملک با تاکید بر اینکه هزینه دمورایج یک کشتی در ایران چیزی حدود 600 هزار دلار است که این هزینه بسیار بالایی برای شرکت های کشتیرانی محسوب می شود گفت:‌ در حالی که باید بتوانیم در شرایط رقابتی هزینه ها را کاهش دهیم امروز شاهد افزایش قیمت ها در صنعت دریایی و بندری ایران هستیم که این رقابت پذیری را در صحنه بین المللی کاهش می دهد.

وی تاکید کرد: متاسفانه با کاهش حجم مبادلات تجاری شناورهای سنتی و شناورهای با ظرفیت هزار تا 3 هزار تن غیر فعال مانده اند و بار برای حمل و نقل ندارند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تحریم دریایی ناوگان دریایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۹۴۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۴ همت در پروژه های بندری سرمایه گذاری می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه ارگان‌های دریایی از سابق طولانی برخوردار هستند و دارای تجربیات بسیاری در حوزه دریایی هستیم، گفت: مجموعه ناوگان کشتیرانی ما در منطقه بزرگ‌ترین است و صنایع ما در حوزه دریا رشد کرده‌اند و توانسته‌ایم کشتی بسازیم و به کشورهای دیگر تحویل دهیم.

وی با اعلام اینکه سازمان بنادر و دریانوردی از محل منابع داخلی خود در سال ۱۴۰۰ معادل ۲۸ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۲ همت پروژه و در سال ۱۴۰۲ معادل ۵۳ همت پروژه سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۹ همت پروژه سرمایه‌گذاری از سوی سازمان بنادر و دریانوردی تعریف شده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره سرمایه‌گذاری صورت گرفته از سوی بخش غیردولتی در بنادر کشور طی سه سال گذشته، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ معادل ۴ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۲ همت پروژه و در سال ۱۴۰۲ معادل ۳ همت پروژه از سوی بخش خصوصی در بنادر کشور مدنظر قرار گرفته و در سال ۱۴۰۳ نیز ۵۵ همت پروژه از سوی بخش غیردولتی به منظور سرمایه‌گذاری در بنادر کشور، تعریف شده است.

این مقام مسؤول با اشاره به میزان سرمایه‌گذاری در بنادر کشور توسط سازمان بنادر و بخش غیردولتی طی سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۰ معادل ۳۲ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۴ همت پروژه، در سال ۱۴۰۲ معادل ۵۶ همت پروژه مدنظر قرار گرفته است و در سال ۱۴۰۳ نیز معادل ۱۵۴ همت پروژه سرمایه‌گذاری توسط سازمان بنادر و دریانوردی و بخش غیردولتی، تعریف شده است.

وی مهم‌ترین پروژه‌های اجرا شده سازمان بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم را تشریح کرد و اظهار داشت: ساخت و بهره‌برداری از فاز ۳ پایانه کانتینری مجتمع بندری شهید رجایی، ساخت و تکمیل بندر چند منظوره خمیر، افزایش ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی به منظور پذیرش کشتی‌های ۱۸ هزار و ۴۰۰ TEU، احیای خلیج گرگان و بندر ترکمن، ساخت و تکمیل بندر چندمنظوره سیریک، ساخت و تکمیل بندر چند منظوره اروندکنار، ساخت و بهره‌برداری از ۵۰ فروند انواع شناورهای دریایی و تجهیزات دریایی در داخل کشور از جمله اقدامات مهم انجام شده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: تجهیز بنادر کشور به تعداد ۱۵۰ دستگاه انواع تجهیزات بندری توسط بخش غیردولتی، خرید و بهره‌برداری از ۳۳ فروند شناور جدید در دریای خزر، ساخت و بهره‌برداری از ۵۵۰ هزار تن انواع ترمینال‌های مکانیزه غلات، جذب بیش از ۷۵ همت سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در بنادر، ساخت بندر مسافری چمخاله، ساخت بندرگاه نخل ناخدا، ساخت و بهر برداری از بندر ابوموسی، توسعه سواحل مکران و نیز ساخت ترمینال مسافری همراه با اسکله بندر بوشهر از دیگر اقدامات مهمی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

صفایی در مورد مهم‌ترین پروژه‌های در دست اقدام سازمان بنادر و دریانوردی، اعلام کرد: جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی خارجی، ساخت بندر گناوه، ساخت کشتی‌سازی و سیلوهای غلات در بندر انزلی، ساخت بندرگاه ریگ، طراحی و تولید نرم‌افزار جامع بندری، ساخت اسکله (رو-رو) ریلی کانتینری و سیلوی غلات بندر امیرآباد، ساخت منطقه بزرگ مسافری و گردشگری در بندرعباس، ساخت سیلوهای غلات و تجهیزات بندری و دریایی بندر امام خمینی (ره) و سرمایه‌گذاری چین از جمله مهم‌ترین پروژه‌های در دست اقدام همسو با توسعه دریا محور از سوی سازمان بنادر و دریانوردی است.

کد خبر 6099691 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • الحاق شناورها و تجهیزات جدید به نیروی دریایی
  • پیشرفت ۶۸ درصدی پایانه صادرات و ترانزیت کالا در بندر بوشهر
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود
  • جزئیات تماس آمریکایی‌ها با ناو ایرانی!
  • ۱۵۴ همت در پروژه های بندری سرمایه گذاری می شود
  • آماده‌باش ارتش یمن در محاصره دریایی رژیم اسرائیل
  • آماده‌باش ارتش یمن در تکمیل حلقه محاصره دریایی رژیم صهیونیستی
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین