Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، عیسی منصوری معاون در همایش تجلیل و تکریم از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور، گفت: حوزه من در وزارت کار توسعه کارآفرینی و اشتغال است. در این دوره‌ای که کشور تجربه می‌کند باید بیش از گله از هم یکدیگر را تقویت کنیم تا هم افزایی اتفاق بیفتد.

به گفته او اگر تاریخی نگاه کنیم زمانی ما امپراتوری داشتیم، در زمان قدرت‌های بزرگ سکه ضرب می‌کردند اما امروز افتخار ما نه به ضرب سکه بلکه به لوح کوروش است، بنابراین دور از ذهن نیست که امپراتوری‌های امروز اجازه ندهند کشور های جدید رشد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اگر ما درباره استقلال و هژمونی(سلطه) قدرت حرف می‌زنیم باید قواعد را بشناسیم و علایم تمدن و فرهنگ‌مان را همه جا ببینیم. در حوزه فرهنگ و دین ما از ابتدای انقلاب نظام حکمرانی تعریف کردیم. در حوزه قدرت ما ابتدا توانایی زیادی نداشتیم و حالا رشد کردیم و اوج گرفتیم. ما برای این قدرت نظام اختصاصی خودمان را داریم.

 منصوری با بیان اینکه سوال این است که در حوزه اقتصاد چه نظام اختصاصی تعریف کرده‌ایم، گفت: همچنان سر همان نظام شصت‌سال پیش هستیم اما حالا زمان پوست‌اندازی در حوزه اقتصاد رسیده است. 

به گفته او کارآفرین باید ریسک‌پذیر باشد. امروز هم به‌عنوان مولفه اول تغییر نظام اقتصادی باید ببینم بحث مالکیت بخش خصوصی چیست.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ادامه داد: اگر قرار است ما هم هژمونی(سلطه) مختص خود را داشته باشیم در گام اول رفتارهای ما رفتارهای نظامی‌گری خواهد بود و در قسمت بعدی رفتاری‌های فرهنگی و طبیعتا در زمان بعدی نوبت به توسعه است.

او افزود: اگر قرار است پوست‌اندازی اتفاق بیفتد باید تحول اساسی باشد. در صورتی که هنوز در کشور ما نحوه تبدیل دانش به اقتصاد شکل نگرفته است. از طرفی یکی از معیارهای مردمی بودن اقتصاد مشارکت اقتصادی مردم است اما این در کشور ما صورت نمی‌گیرد؛ به این دلیل که نوع نگاه حاکمیت چنین است و همین باعث می‌شود رشد اقتصادی کافی نباشد.

 منصوری گفت: در حال حاضر در چند حوزه کار می‌کنیم تا یک نظام حکمرانی خوب در حوزه اقتصادی را پایه‌گذاری کنیم. امروز در حال کار روی آن با بخش‌خصوصی هستیم و سند ملی اشتغال در برنامه جدید توسعه تدوین شده که محور آن بر کارآفرینی است.

معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اظهار کرد: ما در درازمدت می‌توانیم بهره‌ورتر باشیم اما نظام تامین مالی کشور نظام مناسبی نیست. امیدواریم نه قوانین کلی بلکه اسکیل‌ها(معیارها) و روندها تغییر کند و اصلاح شود.

به گفته او تلاش ما بر این است که آرام آرام روش‌های قدیمی جای خود را به روش‌های جدید دهند، به نظر می‌رسد که مسئولان بخش‌های دیگر از جمله قوه‌قضاییه نیز در حال تغییر نگاه نسبت به کارآفرینی و سرمایه گذاری است.

او همچنین از رونمایی سامانه سپام به‌منظور جلوگیری از ریزش 30 درصدی نیروی کار به‌دلیل دخالت‌های دولتی خبر داد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۵۲۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه نظام ارزی به گونه‌ای است که صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است، گفت: نظام ارزی نیازمند بازبینی است و این امر در دستور کار کمیسیون قرار دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیدشمس‌الدین حسینی در نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی با اشاره به وضعیت تورمی و رشد اقتصادی از دهه 70 تا 1401 گفت: شرایط اقتصادی شرایط مناسبی نیست و نظام ارزی به گونه‌ای است که صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است. 

وی با اشاره به موضوعات و درخواست‌هایی که از سوی فعالان اقتصادی در این جلسه مطرح شد، گفت: نظام ارزی نیازمند بازبینی است و این امر در دستور کار کمیسیون قرار دارد همچنین درباره سرمایه در گردش؛ تسهیلات بند الف تبصره 18 به 48 هزار میلیارد تومان رسیده که بیشترین سهم نیز برای بخش کشاورزی است. 48 همت بند الف تبصره 18 برای 1402 هست که هنوز جذب نشده هم قانون هست و هم منبع مالی‌اش فراهم است. 

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مثبت این کمیسیون برای حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی افزود: قانون تامین تولید و زیرساخت‌ها آخرین اقدام کمیسیون است که باید این قانون در اختیار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی قرار گیرد و از این قانون مطلع باشند. 

حسینی با بیان اینکه اطلاع از قانون برای تولیدکنندگان ضرورت دارد، از اتاق بازرگانی استان درخواست کرد که جلساتی برای آشنایی تولیدکنندگان با این قانون و دیگر قوانین مرتبط با تولید تشکیل دهد. 

وی درباره مسئله تعدد بخشنامه‌ها با فعالان اقتصادی موافقت کرد و گفت: به صورت کلی گفتن، مشکل را حل نمی‌کند، اما مواردی که مشکل‌ساز شده به صورت موردی ارائه دهید تا در دوره جدید مجلس بررسی شود. 

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس درباره مسئله مالیات‌ها افزود: جز با توافق دولت نمی‌توانیم مالیات را کاهش دهیم، باید فعالان اقتصادی از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی؛ دولت را متقاعد کرد. 

حسینی تفویض اختیار در حوزه صدور مجوز‌های کسب و کار را پیشنهاد خوبی دانست و عنوان کرد: اگر رشد اقتصادی امروز کاهش پیدا کرده به دلیل ضعف در حکمرانی است بنابراین باید حکمرانان خوبی انتخاب کنیم.

تولید اولویت کشور نیست / مشکلات حوزه اقتصاد فراتر از تصور شده است

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه جای تاسف است که امروز در کشور اولویتی به اسم تولید وجود ندارد اظهارداشت: اگر به تولید مانند دیگر موضوعات در کشور بها داده می‌شد، امروز وضعیت اقتصاد، اشتغال و تولید کشور به مراتب بهتر بود. 

محمدصادق حمیدیان بیان کرد: امروز بخش اقتصاد و تولید کشور در جدال با مشکلات فراوانی است که هر روز به جای کاهش؛ شاهد شدت این مشکلات هستیم.

وی افزود: فعال اقتصادی ما به جای حل مشکلات فرامرزی برای پیشبرد تجارت و بازرگانی خود درگیر بخشنامه‌ها و مشکلات داخلی بیشماری شده که نفس تولید و تولید کننده را گرفته درحالی که امروز بخش تولید یکی از بخش‌های مهم در کشور است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

حمیدیان با اشاره ماده 62 قانون بهبود و ارتقای تولید اظهارداشت: ستاد رفع موانع تولید در استان‌ها تشکیل می‌شود و هیچ یک از مصوبات این ستاد، فرای قانون نیست، اما دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد را اجرا نمی‌کنند که باید این مسئله مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس با اشاره به جرم انگاری در خصوص عملکرد بخش خصوصی در مواجه با بانک‌ها نیز اضافه کرد: وقتی در قوانین برای فعالان بخش خصوصی جرم انگاری می‌شود باید متناظر همین امر برای بانک‌ها و دیگر دستگاه‌ها هم باشد. 

وی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامناسب بودن قانون مالیات و این امر که این قانون مسیر خوبی را پیش نگرفته است، ادامه داد: این قانون منجر به ضعف تولید می‌شود چراکه ما قربانی تورم هستیم نه مسبب آن؛ اینها در مجموع اثرات خوبی روی تولید ندارد و یک همه جانبه‌نگری در این زمینه باید دیده شود. 

حمیدیان با انتقاد از اینکه بر همه امور مالیات بسته شده و مالیات ارزش افزوده نیز بنا بوده که همه عوارض را شامل شود، عنوان داشت: وضع عوارض جدید با وجود مالیات بر ارزش افزوده جایگاه قانونی ندارد و این موضوعی است که فعالان بخش خصوصی به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنند.

در این نشست ابراهیم عزیزی و جعفر قادری نماینده‌های مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز به بیان دیدگاه‌های خود و پاسخ فعالان اقتصادی پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خطر بزرگ‌ترش روی بازار کار/تا سال ۱۴۰۷ چه اتفاقی می‌افتد؟
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • نیروی هوایی ارتش امروز از هر زمان دیگری آماده‌تر است
  • هشدار ریزش مشارکت نیروی کار ایران تا ۱۴۰۷
  • راه اندازی سامانه پیش بینی ماهانه و فصلی بارش کشور
  • اجرای ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی در کشور هدف گذاری شده است
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • راه اندازی سامانه نظارت مردمی دیوان محاسبات مازندران
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • نیروی جوان کیفیت جمعیت هر کشور را معرفی می‌کند